Deze website gebruikt cookies, u kan meer info vinden in ons Privacybeleid.
 
Tel: 03 337 43 37    
Ma-Za 09:00-22:00      NL | FR

myKMO steunt jongeren uit het autismespectrum

Gepost door Bart Van der Donck op 19 maart 2020

myKMO is betrokken bij enkele projecten die jongeren uit het autismespectrum ondersteunen. Mits er sprake is van een normale of hoge intelligentie, hebben deze mensen vaak bijzondere competenties naar informatica toe.

Jongeren uit het autismespectrum ondervinden vaak moeilijkheden om een reguliere job vol te houden. Toch heeft dit niet noodzakelijk te maken met de jobinhoud op zich. Het zijn voornamelijk externe factoren zoals overprikkeling en onvoorspelbaarheid die hiervoor verantwoordelijk zijn. Mits de juiste omkadering kunnen mensen uit het autismespectrum hun talenten ontplooien, en vaak erg waardevolle bijdragen leveren aan bedrijven of overheden.

myKMO onderhoudt contacten met onder andere Indigo, APEPA, Autisme Vlaanderen, Mind-Z en Passwerk - stuk voor stuk organisaties die zich bezighouden met autismespectrum en tewerkstelling (vaak in ICT). Men werkt er met jobcoaches die persoonlijkheid, intelligentie en het autismespectrumprofiel in kaart brengen. Naargelang behoefte kan deze jobcoach ook blijvend zijn, als een vertrouwenspersoon voor beide partijen.

Het succes van deze aanpak bleek tamelijk verbluffend. Een organisatie als Passwerk levert sinds 2008 pionierswerk, met sindsdien tal van ingevulde vacatures. myKMO volgt deze ontwikkelingen op de voet, en is een vaste gesprekspartner bij diverse organisaties.

 

 

 

Neem contact op

myKMO B.V.
Bart Van der Donck
Kapellebaan 55
2560 Nijlen
Ondernemingsnr.:
BE 0861.091.467.
©2003-2024
Privacy
  2003-2024 myKMO B.V. · BE0861.091.467.