Deze website gebruikt cookies, u kan meer info vinden in ons Privacybeleid.
 
Tel: 03 337 43 37    
Ma-Za 09:00-22:00      NL | FR

'MATURE' of het meten van softwarekwaliteit

Gepost door Bart Van der Donck op 12 juni 2019

Een technologie wordt als 'MATURE' beschouwd wanneer ze lang genoeg in gebruik is, zodat er geen bugs of kinderziektes meer zijn. 'MATURE' is in de academische wereld een ezelsbruggetje en staat voor Maintainable, Adaptable, Transparent, User-friendly, Reliable en Efficient. Bart Van der Donck licht toe hoe deze principes doorheen facturatieprogramma myKMO consequent worden toegepast.

Maintainable
Een facturatieprogramma moet prima onderhoudbaar zijn. Dit betekent dat er goede technische documentatie is, een duidelijke structuur met veel afbakeningen, geen moeilijke constructies en eenvoud waar het enigszins kan. Het technisch onderhoud van een facturatieprogramma hangt in grote mate af van een rechtlijnige, goed te volgen, solide en professionele programmeerstijl.

Adaptable
Het vermijden van complexiteit is één van de voornaamste prioriteiten in myKMO. Dit zorgt ervoor dat dingen relatief makkelijk kunnen aangepast worden. Vooral naar personalisatie toe is het belangrijk dat een facturatieprogramma aanpasbaar is (vb. lay-out facturen, offertes, huisstijl, specifieke meldingen op de factuur, documentbeheer, toevoegen van 'features' e.d.). In myKMO heeft elke klant een aparte ruimte die desgewenst kan dienen voor stukjes software-maatwerk.

Transparent
De gebruiker dient niet geconfronteerd te worden met technische dingen zoals geheugengebruik, de interne werking van opdrachten, architectuur of de achterliggende databank. Het moet voor de klant duidelijk en begrijpelijk zijn wat er gebeurt in zo eenvoudig mogelijke taal, en wat de gevolgen zijn van bepaalde handelingen.

User-friendly
Het is uiteindelijk de klant die dagelijks met het facturatieprogramma aan de slag moet. Een gebruiksvriendelijk facturatieprogramma is bijgevolg een programma dat makkelijk is om mee te werken. Het is dus niet moeilijk om aan te leren of te begrijpen. De schermen moeten in de eerste plaats eenvoudig zijn, rechtlijnig, logisch, en snelle toegang bieden tot vaak gebruikte opdrachten. De interfaces dienen steeds goed georganiseerd en intuïtief zijn.

Reliable
Uiteraard moet een facturatieprogramma de opdrachten op een betrouwbare manier uitvoeren. Dit betekent goed doordachte programmacode, de juiste indexeringen, referentiële integriteit en een intelligent gegevensontwerp. Hierbij zijn ervaring en een grondige technische kennis onontbeerlijk.

Efficient
Zowel naar overzicht en werksnelheid toe moet een facturatieprogramma grote verbeteringen brengen in de bedrijfsprocessen. Efficiëntie is hierbij een overkoepelende term die gebruikt wordt om de performance en methodologie van programmacode aan te duiden. Efficiënte programmacode zorgt voor een prettige werksnelheid en betrouwbare, doelgerichte algoritmes.

 

 

 

Neem contact op

myKMO B.V.
Bart Van der Donck
Kapellebaan 55
2560 Nijlen
Ondernemingsnr.:
BE 0861.091.467.
©2003-2024
Privacy
  2003-2024 myKMO B.V. · BE0861.091.467.