Deze website gebruikt cookies, u kan meer info vinden in ons Privacybeleid.
 
Tel: 03 337 43 37    
Ma-Za 09:00-22:00      NL | FR

myKMO en BTW: a happy marriage!

Gepost door Bart Van der Donck op 25 augustus 2022

De meeste zelfstandigen moeten per maand of kwartaal een BTW-aangifte indienen. Deze aangifte bevat zowel de ontvangen BTW op de verkopen als de aftrekbare BTW van de aankopen. Bij het factureren is het daarom belangrijk dat een zelfstandige goed weet welk BTW-percentage er van toepassing is. In facturatieprogramma myKMO gebeuren alle BTW-berekeningen 100% automatisch.

Zowel zelfstandigen in hoofd- als in bijberoep zijn verplicht om BTW toe te voegen aan de verkoopfacturen. Het BTW-tarief is steeds 0%, 6%, 12% of 21%. Dit percentage verschilt per sector, is afhankelijk van het type klant maar ook van de aard van de diensten of goederen. In enkele uitzonderlijke gevallen is er geen BTW-verplichting zoals bij kinesisten, dokters, vroedvrouwen of tandartsen. BTW-aangiftes dienen in principe steeds te gebeuren via Intervat.

In facturatieprogramma myKMO moet u enkel weten welk BTW-percentage u moet aanklikken. Alle berekeningen gebeuren voor de rest volledig automatisch. Per factuurlijn worden de prijzen inclusief en exclusief BTW getoond volgens het gekozen BTW-percentage. Aantallen, subtotalen en algemene totalen worden automatisch bijgewerkt.

myKMO genereert maandelijkse of driemaandelijkse totalen die klaar zijn voor gebruik voor de BTW-aangifte. Indien gewenst kan dit probleemloos gekoppeld worden aan zowat elk boekhoudprogramma. myKMO werd geprogrammeerd in samenwerking met een boekhoudkantoor (broer Tim, nvdr.). Hierdoor zijn alle totalen, berekeningen en BTW conform de Belgische wetgeving.

De meeste zelfstandigen zijn tevens verplicht om elk jaar een klantenlisting in te dienen, en dit ten laatste op 31 maart. Dit is een lijst met alle ondernemingen aan wie u een factuur hebt gestuurd het voorbije kalenderjaar voor tenminste 250€ (excl. BTW). Uiteraard kan facturatieprogramma myKMO deze klantenlisting voor u genereren.

Volgens UNIZO is een rommelige administratie één van de voornaamste oorzaken bij falingen. Het is belangrijk dat uw administratieve verplichtingen in orde zijn. myKMO werkt nauw samen met heel wat boekhoudkantoren, en garandeert een correcte en snelle afhandeling van uw administratie.

 

 

 

Neem contact op

myKMO B.V.
Bart Van der Donck
Kapellebaan 55
2560 Nijlen
Ondernemingsnr.:
BE 0861.091.467.
©2003-2024
Privacy
  2003-2024 myKMO B.V. · BE0861.091.467.